Over ons

BIMvisible is ontwikkeld door digitale enthousiastelingen van Ingenium.

Ons verhaal

Waarom en hoe we
de app ontwikkelden

Onze passie voor technologie en digitale innovaties (Augmented Reality, BIM, …) hielp ons om problemen, die we bij veel van onze klanten die gebouwen beheren, op te lossen. De kost om een groot gebouw operationeel te houden (onderhoud, energie, comfort, …) overstijgt de initiële bouwkost namelijk enorm.

Tijdens onze bezoeken aan onze klanten (facility managers, technische diensten, …) merkten we dat onze Augmented Reality-oplossing ‘BIMvisible’ de oplossing kon zijn. De app kan de operationele kosten sterk doen dalen, het vermindert het risico op fouten en de interpretatie van as-built documenten wordt voor iedereen eenvoudiger gemaakt. We besloten daarom om onze ‘Proof Of Concept’ verder te ontwikkelen naar een schaalbare applicatie.

Part of ingenium

Ingenium is een kennisbedrijf dat zich toespitst op het ontwerpen van technische installaties in gebouwen. We zijn een partner gedurende de hele levenscyclus van het gebouw.
Wij bieden expertise in vier domeinen: strategy, engineering, commissioning en optimisation.

Met onze jarenlange ervaring en expertise gaan we graag tot het uiterste. Innovatie wordt telkens voorop gesteld en zo werd binnenin het digitale luik het concept van BIMvisible ontwikkeld.

Een hand die een smartphone vasthoudt waarop BIMvisible wordt gebruikt

Benieuwd naar meer of nog enkele vragen?

Uitroepteken
Vereist: een BIM-model en de oppervlakte van min 5.000m²

Plan een demo of contacteer ons en we geven graag verdere uitleg.